Biobrændsel versus fossilt brændsel

Biobrændsel er defineret som værende brændsler, der stammer fra biologisk materiale. Dette materiale skal have levet for nylig. At biobrændsel skal have levet for nyligt er et kriterium, der adskiller biobrændsel fra fossilt brændsel, som f.eks. gas og olie, der stammer fra gammelt biologisk materiale. Både olie, kul og gas udvikler store mængder Co2 ved afbrænding, og er derfor et vigtigt, men uhensigtsmæssigt element i forbindelse med den globale opvarmning.

Den miljøvenlige løsning

Fordelen ved biobrændsel er, at når du fyrer med biobrændselsprodukter frigives der ikke mere Co2 end hvis materialet var nedbrudt i naturen. Derfor anses biobrændsel for at være Co2 neutralt og miljøvenligt. Opvarmning med biobrændsel er opvarmning med biomateriale såsom træ, brænde, træpiller eller lignende. De stigende energipriser har sat stort fokus på biobrændsel. Både regeringer, økonomibeviste borgere og miljøbeviste borgere har fået øjnene op for mulighederne ved biobrændsel. Biobrændsel er billig og miljøvenlig energi.

Der er mange muligheder med biobrændsel

På nettet tilbydes forskellige former for biobrændsel. Pejsebrænde er den nok mest velkendte form for brændsel til opvarmning. Pejsebrænde findes i bøg, birk, ask og blandet løvtræ. Pejsebrændet leveres typisk på engangspaller, og har en brændværdi på mellem 3500 kcal og 3800 kcal. Der findes også træbriketter i fem forskellige slags; OverNight bark briketter, PINI-KAY træbriketter, ASIA træbriketter,  træbriketter og VALLØ 100% bøgebriketter. Træbriketterne leveres på igne typisk engangspaller med mellem 960 og 1000 kg. træbriketter.

Fyr op med brændsel der giver god samvittighed

Uanset hvilken form for biobrændsel du vælger, er du med til at styrke miljøet og sikre mindre afhængighed af de fossile brændsler. Forskellen i mellem biobrændsler og andre former for biologiske brændsler er stor. Træ udvikler i sin naturlige forrådnelse Co2, så ved forbrænding er det blot denne proces, der fremskyndes. I andre biologiske brændsler som gas, kul og olie findes der en bunden Co2. Denne Co2 frigives kun ved menneskelig indgriben i form af afbrænding, og det er derfor, at gas, kul og olie spiller så stor en rolle i forhold til drivhuseffekten.

Online finder du ofte billig brændsel fragtfrit leveret i hele Danmark, eksklusiv ikke-brofaste øer. F.eks……. i Århus, Ålborg, Frederikshavn, Vejle, Kolding, Tønder, Haderslev, Fredericia, Odense, Nyborg, Middelfart, Assens, Kerteminde, Svenborg, Slagelse, Roskilde, København, Farum og mange andre byer på Jylland, Fyn og Sjælland.

Måske synes du også om.....