Brugte biler – Detaljeret brugtbil guide til køb og salg

Set ud fra et økonomisk synspunkt, vil det altid kunne betale sig at handle brugte biler privat. Der vil i prisklassen 50 – 100.000,-kr altid være minimum 10.000,-kr at spare på en brugt personbil. Ulempen ved ar handle brugt bil privat er, at du ikke får 3 mdr.´s garanti på din “nye” personbil. Det er derfor vigtigt, at du ved, hvad du skal se efter, når du kommer ud til sælgeren og skal kigge på den brugte bil og køre en tur i den.

Her er de oplagte ting, du skal have for øje ved en billig brugt personbil:

Rust ved/på bærerne dele
Mønster på dæk
Sidste skift af tandrem
Affjedring på støddæmpere
Trækaksler og hjulophæng

Der er også lidt praktiske ting du SKAL se på, når du handler brugte biler:

Tjek bilen for pant og restgæld
Få den sidste synsrapport
Få registreringsattesten
Få servicebogen

Hvis du ikke selv føler, du har helt styr på forløbet i en brugtbil handel, så er det en rigtig god ide at tage en person med, der har forstand på brugte biler. Det er let at komme til at overse noget, ikke afprøve noget eller at glemme og spørge om noget.
Du kan hurtigt blive “forblændet”, hvis du synes den brugtbil bare er super fed, og du har besluttet dig for at købe den.

Salg af brugte biler sker på Bilbasen og dba

Dette er uden diskussion de to største steder, hvor både private og bilforhandlere sætter deres biler til salg. Her kan du købe brugtbil fra 2500,-kr helt op til Ferrariepriser.
Så der skulle nok være en billig personbil til dig også. Der er altid rigtig mange biler til salg begge steder, og så kan du på dba også købe alt muligt andet både til brugte biler, men også til både, motorcykler og meget mere.
På både bilbasen og dba er det en rigtig god ide at kunne ”skille fårene fra bukkene” med det samme. Vær skeptisk i din søgning efter brugte biler, for der vil altid være nogle, som prøver at narre den mindre kloge.
To oplagte ting dit øje SKAL falde på hver gang er, hvis kilometertallet er meget lavt i forhold til andre billige brugte biler, og der ikke er nævnt noget om det i salgsteksten.
Det kunne tyde på, at det ikke er den originale motor, der sidder i.
Det kan også være fint nok med en ny eller meget lidt brugt motor, men sørg for at sælger har papir på den.
Den anden ting er, om den brugte bil er synet eller ej.
Det mest relevante er, at skrive hvornår den pågældende personbil sidst har været til syn. Hvis det er udeladt, skal den højest sandsynligt synes meget snart. Det kræver, at du er ekstra opmærksom og ikke betaler for meget for en brugtbil.

Steder på nettet hvor du finder gode brugte biler:

Bilbasen.dk – Sammen med Dba er Bilbasen nok det mest populære sted at købe og sælge brugte biler i Danmark.

bilgalleri.dk – Det er nok lidt en drengerøvsside, men der nogle muligheder for at lave en god handel med en brugtbil, uansetom det er bytte eller ren handel.

autocom.dk – Her kan du sætte din brugtbil på auktion og lade over 4000 forhandlere byde på dem. Et godt sted for et hurtigt salg, da mange forhandlere tit er på udkig efter brugte biler.

biltorvet.dk – Altid over 35.000 brugte og nye biler til salg her. Det er nok et af danmarks største udvalg af biler samlet på et sted fra forhandlere over hele landet.

Besøg også bilbyen Silkeborg og se det store udvalg her:

Her finder du blandt andet Bilernes Hus, som er Europas største bilunivers. Her finder du en salgsudstilling på ikke mindre end 14.000 m2, så der skulle være temmelig gode muligheder for, at også din drømmebil står her.
Der er altid ca 600 biler, både nye og brugte, til salg hos Bilernes Hus. Foruden køb og salg af brugte biler og nye biler, tilbydes også salg af reservedele til alle bilmærker, samt reparation heraf.

Måske synes du også om.....