Dåbsgaver – f.eks. smykker eller bestik i sølv med navn

For to – tre årtier siden var de mest almindelige dåbsgaver et guldhjerte eller et sølvkors til pigerne og en bankbog til drengene. Gaverne skulle afspejle den evigt gældende betydning, en dåb har. Samtidig var det vigtigt for dem der gav gaven at, den altid skulle minde en om dåben.

Tendenserne idag er ændret radikalt i forhold til “de gode gamle dage”. Idag tænker gavegiveren ikke over at det er en dåbsgave som skal huskes i al fremtid. Klassikere som sølvbestik og flag, gaver der kan bruges her og nu er stadig populære, men generelt er der et stort fald i traditionelle dåbsgaver. Udvalget er blevet langt større og gaver til nyfødte findes idag i alle prisklasser.

Ideer til den gode dåbsgave

De mest almindelige dåbsgaver for de moderne forældre idag er ting som en Trip Trap stol eller en klapvogn. Ting som barnet vil have glæde af med det samme og årerne der følger. Samme forskere er overbeviste om at dette skyldes den markante velstandsudvikling i vores lille land.

Alt i alt er det det jo en smagssag om man er til brugbare gaver eller pynteting der vil minde en om dengang man blev døbt. Set lidt fra oven er det måske ikke så tosset at dåbsgaver bliver lidt “blandet”. Det er sjældent at alle i familien tænker ens, så hvis nogle kommer med de traditionelle sølvting og andre så kommer med brugbare ting, der samtidig også er dyre for en lille ny familie at gå ud og investere i, kan alle vel kun være glade.

Måske synes du også om.....