Værd at vide om forkølelse

Forkølelse er en virussygdom der oftest ses om efterårs- og vinterperioden. Sygdommen rammer luftvejene, næse-, bihule- og svælgrummet.

Smitten spreder sig i forbindelse med hoste og nys og til dels via hænderne. Man kan blive smittet fra en forkølet person fra dagen før sygdommen bryder ud til lige efter forkølelsen er overstået. Forkølelsesvirus kan overleve på huden i flere timer så det er vigtigt at man jævnligt vasker hænder efter næsepudsning eller berøring af øjne for at forbedre forebyggelsen.

Skulle du være blevet smittet er der stadig er række tiltag du kan forsøge dig med. Der findes forskellige behandlingsregimer du kan benytte dig af i håb om at én af mulighederne virker netop for dig. Det er naturligvis meget vigtigt at du fortsætter at vaske hænder samt holder dig for næse og mund når du nyser og derved minimerer spredning af dine vira til andre personer.

Rød solhat (echinacea) er et af de bedst dokumenterede naturlægemidler gennem flere århundreder. Rød solhat stimulerer immunforsvaret mod bakterie- og virusinfektioner. Rød solhat fås både som sugetabletter eller dråber der opslemmes i vand.

Andre produkter der stimulerer immunforsvaret er antioksidanter som f.eks. vitamin C. Mineralet zink indvirker også på immunforsvaret. Skulle du – mod forventning – være en af de personer der ikke tager en daglig vitaminpille kan man også få en multivitaminpille indeholdende rød solhat, vitamin c og zink.

Hexocain er en type af håndkøbslægemidler der har en dobbelt effekt ved at være både desinficerende og bedøvende. Hexocain lindrer den ømme hals.

Skulle forkølelsen have sat sig i næsen findes forskellige håndkøbslægemidler formuleret som næsespray og –dråber f.eks. Otrivin eller Zymelin.

Måske synes du også om.....