Gravid – kosttilskud til gravide

Folinsyre
Sundhedsstyrelsen anbefaler alle gravide samt kvinder der ønsker at blive gravid at tage 400 mcg tilskud af folsyre (vitamin B9) fra graviditeten ønskes og 12 uger ind i graviditeten. Folsyre reducerer risikoen for at barnet fødes med en sjælden lidelse der giver misdannelser i hjernen, kraniet og rygmarven (neuralrørsdefekt).

SE ALLE KOSTTILSKUD TIL GRAVIDE HER

Vitamin D
Derudover anbefaler Sundhedsstyrelsen at gravide dagligt indtager 10 mcg vitamin D under hele graviditeten. Vitamin D er vigtig for at kunne optage og omsætte kalk. Dette gælder både barnets vækst samt dine knogler og tænder der er særligt udsatte under en graviditet.

Jern
Gravide har også behov for 40-50 mg jern per dag fra graviditetsuge 10. Jern bruges bl.a, til at producere røde blodlegemer der er de blodceller der transporterer ilten rundt i blodet. Jerntilskudet optages bedst mellem to måltider sammen med et glas frugt- eller grøntsagsjuice.
Kvinder der menstruerer, kan ofte have behov for et tilskud af jern. Kraftig menstruation kan nemlig føre til blodtab, derfor kan det anbefales at forsætte med jerntilskud efter endt graviditet.

Kalk
Sundhedsstyrelsen anbefaler at gravide indtager 900 mg kalk per dag gennem hele graviditeten. Du kan optage kalk enten som kosttilskud i form af kalktabletter (f.eks. GraviKalk) eller ved at drikke rigeligt med mælk. Kalken sikrer dig og barnet stærke knogler og tænder igennem hele graviditeten.

Fiskeolie
Halvdelen af ens hjernemasse består af omege-3-fedtsyre (fiskeolie) og omega-6-fedtsyre (planteolie) i forholdet 3:1. Fiskeolie er vigtig for udvikling af hjernen og Ferrosan har udviklet et fiskeolieprodukt til netop gravide ved navn GraviOmega.

Ovenstående er anbefalet er førende eksperter, som de vigtige kosttilskud for gravide, men inden du kommer dertil hvor du skal indtage disse, skal du selvfølgelig være gravid. Det kan være I allerede forsøger at blive, og her er det jo vigtigt at kunne teste om du er kommet i lykkelige omstændigheder. Der findes en masse graviditetstests derude, og der er også rigtig m,ange som ikke er synderligt pålidelige. Nogle af de MEST pålidelige graviditetstests er uden tvivl RFSU og Clearblue – test om du er gravid her.

Måske synes du også om.....