Kollagenpulver

Mangler din hud kollagen? Kollagenpulver kan være løsningen

Kollagen (eller også omtalt collagen) er muligvis fremmedord i rigtig mange danskeres bevidsthed. Mangel på kollagen i huden er ikke desto mindre noget, man bør tage alvorligt. I langt de fleste tilfælde er hudcellerne i stand til at danne kollagen, men der er ingen regler uden undtagelser. I hvert fald vil mange mennesker have et lavt indhold af collagen i kroppen.

SE HELE UDVALGET AF KOLLAGENPULVER HER

Kollagen spiller en meget vigtig rolle, når det kommer til at holde rynker væk og bevare elasticitet og spændstighed i huden. Derfor kan mangel på kollagen have store udseendemæssige og dermed også mentale konsekvenser. Der findes dog op til flere lovende løsninger på problemet. En af mulighederne går på at investere i kollagenpulver.

Hvad er kollagen?

Kollagen / collagen er et uopløseligt protein, der tjener en række vigtige formål. Proteinet findes naturligt i kroppen, men mængden af kollagen kan variere markant fra person til person. Mængden vil typisk falde, i takt med at man bliver ældre, og det vil desværre sætte sine spor. Derfor forholder det sig typisk også sådan, at unge mennesker som regel har det højeste niveau af kollagen i kroppen. I ungdomsårene kan huden indeholde op til 80 % kollagen. Dette er typisk lig med en rigtig flot og glat hud. Kollagen består helt overordnet af prolin, hydroxyprolin og glycin – tre vigtige aminosyrer.

Som menig borger behøves man ikke at vide alt om kollagen. Det kan dog være en stor fordel at vide, hvordan et højt indhold af collagen kan gavne ens hud og helbred. Man bør desuden vide, hvad man kan gøre, hvis man mistænker, at man lider af et lavt indhold af collagen. Svarene finder du i de kommende afsnit.

Hvad er kollagen godt for?

Kollagen er et emne, der fylder mere og mere i debatten inden for skønhedsverdenen, så måske har du også fået øjnene op for det vigtige protein. Skulle du dog fortsat være i tvivl om, hvad kollagen i bund og grund er godt for, så er du kommet til det rette afsnit. Vi gennemgår nemlig dette nedenfor:

  1. Proteinet holder rynker væk – Som tidligere nævnt, så er collagen med til at holde huden spændstig og sund, hvilket langt hen ad vejen kan være med til at holde rynker væk. Det forklarer, hvorfor de færreste unge mennesker har rynker, og hvorfor ældre, som efterhånden har mistet både spændstighed og elasticitet, har mange rynker. Et højt indhold af collagen i kroppen kan dog ikke klare det alene. Ydre påvirkninger har også meget at sige. Hvor tidligt og hvor hårdt plaget du bliver af rynker afhænger bl.a. af faktorer som kost, rygning, sol, forurening m.v. Jo bedre man passer på sig selv og sin hud, desto mindre risiko er der for at udvikle rynker. Stort set alle vil dog få rynker før eller siden, men processen kan muligvis udsættes og mindskes ved at indtage kollagenpulver.
  2. Proteinet er medvirkende til hurtigere sårheling – Kollagen spiller også en vigtig rolle mht. sårheling. Flere faktorer har indflydelse på, hvor hurtigt et sår heler, og hvor pænt det heler. At huden får masser af ilt og fugt er i den anledning alfa og omega – netop her kommer kollagen ind i billedet. En kort og succesfuld helingsproces sikres gennem et højt indhold af collagen. Med dette protein er man nemlig garanteret gode fugt- og iltbetingelser.
  3. Proteinet er en vigtig byggesten i knogler og brusk – Sidstnævnte fordel ved kollagen er bestemt ikke den mindst vigtige. Man bør i hvert fald ikke undervurdere, hvor vigtig denne faktor er for brusk og knogler. Brusk består af omtrent 60 % kollagen, hvorfor proteinet har stor betydning for at opretholde bruskens funktionalitet og egenskaber. F.eks. kan det være problematisk at lide af slidgigt og have et lavt indhold af collagen i kroppen. Andre lidelser vil også kunne påvirkes af mangel på collagen.

Værd at vide om kollagenpulver

Efterhånden findes der mange former for kollagen tilskud – nogle mere lovende og eftertragtede end andre. Spørgsmålet er i første omgang, om det overhovedet er nødvendigt at fylde sig med tilskud, nu hvor faktum er, at kroppen selv er i stand til at danne kollagen. Svaret afhænger af, om man rent faktisk lider af kollagenmangel. Dette er man sjældent i stand til at tage stilling til på egen hånd, hvorfor det er en god idé at besøge ens praktiserende læge.

Lider du af kollagenmangel, så vil det meget vel kunne give mening for dig at prøve kollagenpulver. Collagenpulver er ikke noget mirakelmiddel, men rigtig mange undersøgelser og dybdegående forskning har vist, at dette tilskud rent faktisk kan gøre en synlig forskel.

Line Baun Danielsen – journalist og studievært – er en af de danskere, der kan skrive under på, at pulveret rent faktisk kan føre en pænere hud med mindre synlige rynker med sig. Hun testede en udvalgt form for kollagenpulver i otte uger – og resultatet var ikke til at tage fejl af. The Solution står bag det testede pulver.

Valg af collagenpulver

Udvalget af collagenpulver er efterhånden rigtig stort. Derfor bør man ikke uden videre købe det første produkt, man bliver præsenteret for. Det skal i hvert fald understreges, at der kan være en verden til forskel på de forskellige pulverprodukter. Sæt dig bl.a. ind i parametre som ingredienser, studier, resultater, pris m.v.

Et godt forslag er at handle hos en anerkendt dansk forhandler, der udelukkende forhandler godkendte tilskud uden skadelige kemikalier af nogen art. Man kan hurtigt købe sig fattig i pulver, hvis man ikke bruger tid på at undersøge, hvad der er op og ned. Derfor er godt forarbejde al tiden værd.

Kollagene findes også i mange fødevarer

Er det mon muligt at spise sig til et højere indhold af kollagen og dermed en smukkere og mere ungdommelig hud?

Selvom det langt hen ad vejen er lettere at indtage kosttilskud, så kan det give god mening at spise fødevarer, der har et højt indhold af collagen. I første omgang vil vi lige fraråde, at man udsætter huden for overdreven sol, stress og rygning, da disse faktorer modvirker en pæn og sund hud. Nedenfor finder du listen over fødevarer, der kan hjælpe dig, der lider af kollagenmangel. Se her:

  • Grøntsager (ikke mindst spinat, kål og salat)
  • Kød (ikke mindst kylling og oksekød)
  • Røde frugter (æbler m.v.)
  • Røde grøntsager (kirsebær, jordbær m.v.)
  • Fisk (ikke mindst laks og tun)

Vi anbefaler at tænke ovenstående fødevarer ind i din madplan.

SE HELE UDVALGET AF KOLLAGENPULVER HER

Guide til køb af kollagen tilskud

At mangle kollagen i kroppen kan være en stor udfordring. Det kan ikke blot få den betydning, at man får flere og dybere rynker, men også brusk og knogler bliver påvirket på negativ vis. Derfor giver det mening at være bevidst omkring, hvorvidt man mangler kollagen eller ej.

Der findes rigtig mange former for veldokumenterede kosttilskud, herunder kollagen tilskud. Effekten kan bl.a. vise sig i form af pænere og fastere hud, kortere helingsproces ved sår samt stærkere knogler. Alle har brug for kollagen i kroppen – behovet er i særdeleshed stort for folk med kroniske sygdomme såsom gigt og tarmsygdomme.

Er kollagen tilskud pengene værd?

Det findes der af flere logiske grunde ikke et præcist svar på.

Kollagen tilskud dækker trods alt over rigtig mange forskellige tilskud, der stammer fra forskellige producenter. Det er bl.a. altafgørende at fokusere på, hvad produkterne består af. I den forbindelse skal du dykke ned i næringsdeklarationen, der enten står på emballagen eller er oplyst i produktbeskrivelsen på nettet. Vær også opmærksom på eventuelle allergener – f.eks. over for fisk.

I de fleste tilfælde vil kollagen tilskud gøre en forskel, men det er meget forskelligt, hvor stor effekt der er at spore. Når man skal vurdere, om et tilskud er pengene værd, er det derfor hensigtsmæssigt at overveje, hvad man har af forventninger, inden man starter. Du skal selvfølgelig sørge for at være realistisk, da collagen tilskud ikke er forbundet med magi.

Kollagen pulver – virker det?

Inden for kollagen tilskud er det bl.a. muligt at købe kollagen pulver. Dette pulver fremstilles som regel af rensede kollagenpeptider, der har et proteinindhold på intet mindre end 90 procent. Denne sammensætning vil være ideel for dig, der har et ønske om at øge din muskelmasse eller tabe dig, idet pulveret ikke er spækket med usunde ingredienser.

Tilbage til spørgsmålet; virker det?

Kollagen pulver er ikke bare kollagen pulver. At én slags pulver har en veldokumenteret effekt er ikke ensbetydende med, at alle andre pulverprodukter har den samme gode virkning. Derfor anbefaler vi, at man går efter et produkt, der på baggrund af forskning og konkrete undersøgelser har fået topkarakterer. Her på siden gør vi også en dyd ud af at henvise til testvindende kosttilskud. Din læge har måske også nogle forslag til, hvilke produkter du kan have gavn af. Du kan tilmed læse resultatet af en anerkendt collagen pulver test, hvis du vil vide mere om, hvilke produkter der klarer sig bedst i test.

Collagen Marine er et populært valg

Collagen Marine findes i både pille- og pulverform og er et yderst populært valg. Det karakteristiske ved dette produkt er, at det er udvundet fra fisk og består af 100 % hydrolyseret collagen peptider. Collagen Marine består af 95 % protein og er derfor et godt bud for dig, der ønsker at købe kollagen protein i højeste kvalitet. Pulveret indtages nemt efter opløsning i vand eller mælk. Vi råder dig til at læse brugsanvisningen og være ekstra opmærksom på doseringsanbefalingen inden brug. Spørg forhandleren i tvivlstilfælde. Du kan også søge råd og vejledning hos din egen læge.

SE HELE UDVALGET AF KOLLAGENPULVER HER

Måske synes du også om.....