Lysterapilamper

lysterapilamper – Kom i gang med effektiv lysterapi

Hvis du lider af sæsonbetinget affektiv lidelse (SAD), som er en form for depression, der har at gøre med årstidens skift, kan en lysterapilampe gøre en vigtig forskel. Behandling for SAD kan nemlig omfatte lysterapi, som en effektiv behandlingsmetode. Derudover anvendes også medicin og psykoterapi til behandling af den såkaldte sæsonbetinget affektiv lidelse.

Lysterapilamper prøver at efterligne de ekstra solskinstimer fra forår og sommer, som vi ikke får om efteråret og vinteren. For at få de ekstra solskinstimer har du brug for en lampe, der udsender cirka 10.000 lux, hvilket er højere end det kunstige lys fra lysarmaturer og andre lamper, som du har i dit hjem. En solskinsdag udsætter dig for omkring 100.000 lux eller mere, mens du måske kun får omkring 2.000 lux lyseksponeringer på en overskyet dag.

Lysterapi er ikke for alle, så det er vigtigt at kontakte din læge, før du giver dig i kast med denne terapiform. Kun lægen kan diagnosticere dig med SAD, og ordinere den korrekte behandling til dig.

Hvordan køber du den rette lysterapi lampe?

De vigtigste funktioner du skal se på, når du køber en lysterapi lampe, er lysintensiteten og typen af ​​lys der udsendes. Det anbefales at anvende en SAD-lampe med op til 10.000 lux til behandling mod depression.

En anden vigtig ting at have for øje er, at du ikke skal købe en lampe der udsender UV-stråler (eller i det mindste filtrerer dem ud), da det kan forårsage skader på dine øjne og hud. Selvom du ikke skal stirre direkte ind i lampen, er det ikke anbefalelsesværdigt, at du udsætter dig selv for daglig UV-stråling, mens du prøver at behandle din vinterdepression.

En anden vigtig faktor at tage højde for er størrelsen. Et større lyspanel giver dig mulighed for at placerer lyset længere væk, mens du bruger det. En vigtig detalje at huske på, når du leder efter den bedste lysterapi lampe. En mindre terapilampe skal være tættere på dit ansigt og indstilles så den er i øjenhøjde. Du skal muligvis bruge op til en time hver dag ved brugen af et lille SAD-lys, men kun op imod halvdelen af ​​tiden med en større terapilampe.

Phillips lysterapi lamper – Bedst i test

Phillips er et stort navn inden for lysterapilamper, og du finder dem derfor mange steder online. Typisk har Phillips Lysterapi lamperne et enkelt design og et stort lyspanel, der optager næsten hele lampen. Disse lysterapilamper er rigtig gode til behandling af SAD, og så får du dem ovenikøbet til en rigtig god pris.

De fleste eksperter anbefaler at bruge en lysterapilampe med et stort lyspanel, hvor de ideelle størrelser er 12” – 15” eller 12” – 18” – netop for at få de fulde fordele ved lysterapi. En mindre terapilampe kan give de samme fordele, men det kan være nødvendigt at flytte den tættere på dine øjne og lade den være tændt længere, end du ville gøre med et stort panel. Ved 6 x 9 tommer kommer et lyspanel tæt på den anbefalede størrelse uden at tage for meget plads. Phillips lysterapilamperne tilbyder bl.a. flere lysstyrkeindstillinger og farvetemperaturindstillinger, som giver dig mulighed for at gøre lyset varmt, neutralt eller som dagslys. Der er også indbygget timer, som du kan indstille med intervaller på 5 minutter og op til 1 time. Det er ikke uden grund, at disse lysterapilamper er blevet kåret som bedst i test. Hvis du ønsker at se den komplette liste over de lysterapi lamper der har klaret sig bedst i test, kan du med fordel besøge forbruger-test.dk.

Billig lysterapilampe fra Elgiganten

Et rigtig godt sted at kigge efter en god og billig terapilampe er hos Elgiganten. Her er udvalgt relativt stort og godt. De forhandler terapilamper af mærkerne, Phillips og Beurer – begge ekstremt populære og gode mærker når det gælder lysterapi. Elgiganten forhandler bl.a. den eftertragtede serie ”Phillips wake up light” som spænder prismæssigt fra 499 kr. – 1.799 kr., dvs. der er noget for enhver pengepung.

Beurer Light energilys 20-496 i hvid er også en prisvenlig lampe, som er anbefalelsesværdig at se nærmere på. Beurer er en af de førende lamper inden for energilys og laver produkter i rigtig god kvalitet og til fornuftige priser. Beurer Light energilys 20-496 forhandles hos Elgiganten og kan købes online og i fysisk butik. I det hele taget har Elgiganten gode kvalitetsmæssige elapparater til hjemmet, og som ofte er på tilbud. Beurer og Phillips er bare få af mange anerkendte mærker, som de forhandler indenfor elapparater

Sådan bruger du en terapilampe

Hvad angår brugen af ​​en lysterapilampe, skal du konsultere din læge eller psykiater for deres vejledning om lysbehandling. Lysterapi er ikke velegnet til alle former for psykiske problemer – for eksempel anbefaler mange læger, at mennesker med bipolar lidelse undgår det. Denne form for terapi kan også irritere dine øjne eller hud, hvis du har visse hudlidelser eller tager nogle receptpligtige lægemidler. Der er dog nogle generelle retningslinjer du kan følge:

  • Placer en lysterapilampe ca. 12 til 18 tommer fra dit ansigt.
  • Brug lampen i 30 minutter tidligt om morgenen, ideelt er kort efter du vågner op.
  • Stir ikke direkte på lyset.
  • Lav andre aktiviteter mens du bruger lampen, så længe dine øjne holder sig 12 til 18 tommer fra lampen.
  • Nogle mennesker oplever hovedpine, rystelser eller søvnløshed med lysterapi, så det er noget at passe på.
Måske synes du også om.....