Guide til køb af menstruationskopper
Menstruationskoppen (på engelsk menstruation cup eller menses cup) er efterhånden blevet et meget normalt samtaleemne blandt danske kvinder. Flere og flere kvinder får øjnene op for koppens fordele, hvilket naturligvis kan mærkes på salget. OrganiCup og MeLuna er blot nogle af de kopper, der står i høj kurs herhjemme.
Køb prisvindende menstruationskopper her
Leder du også efter et godt alternativ til bind og tamponer, så bør du overveje at prøve kræfter med den famøse menstruationskop. I guiden får du hjælp til at vælge den helt rigtige kop.
SE HELE UDVALGET AF MENSTRUATIONSKOPPER
Den rette størrelse på en menstruationskop
Som udgangspunkt findes der kun to forskellige størrelser. Når du skal købe menstruationskopper, skal du altså bare angive, om du vil have den lille eller store udgave. I den anledning kan det give mening at bruge en størrelsesguide, da det ikke er hensigtsmæssigt, at koppen enten er for stor eller lille.
Hvad angår valg af størrelse, så har det stor betydning, om du har født eller ej. Har du gennemgået en eller flere fødsler, så anbefales den store menstruationskop. Har du ikke født, bør du som hovedregel gå med den lille udgave. Foruden denne faktor har følgende punkter indflydelse på den ideelle størrelse:
- Kropsbygning
- Menstruationsblødning (hvor kraftig er blødningen?)
- Livmoderhals (hvor dybt sidder den?)
- Bækkenbund (hvor trænet er den?)
Din gynækolog kan helt sikkert hjælpe dig med at afklare ovenstående, hvis du skulle være i tvivl.
Vær opmærksom på menstruationskoppens stilk
En meget undervurderet faktor er menstruationskoppens stilk. Stilken er den del af koppen, du tager fat i, når du efter xx timer har brug for at tømme og skylle den. Dette kan hurtigt blive en større udfordring, hvis stilken er glat og / eller meget kort. Er stilken meget kort og / eller glat, kan det nemlig være svært at få ordentligt fat.
Grundet ovenstående er det alfa og omega, at du kigger nærmere på menstruationskoppen og ikke mindst har fokus på stilken, inden du foretager et køb. Du kan også læse resultatet af en troværdig menstruationskop test for at blive klogere på, hvilke kopper der er pengene værd, og hvilke man bør gå langt udenom. Forbrugerrådet Tænk har lavet en ganske udmærket test, der fremhæver de gode og mindre gode produkter.
En menstruationskop skal byde på uovertruffen komfort
Den vigtigste faktor overhovedet kan forkortes ned til ét ord; komfort. Er komforten ikke i top, så vil andre betydningsfulde faktorer såsom brugervenlighed, pris og størrelse være underordnede. Det skal nemlig gerne være sådan, at du kan fortsætte hverdagens gøremål uden at skulle opleve gener af nogen art. Det er normalt, at der kan forekomme lidt ubehag i forbindelse med opsætningen, men oplever man vedvarende smerter, så bør man overveje at finde nogle andre menstruationskopper.
Prisen skal også være overkommelig
Man siger, at pris og kvalitet hænger sammen, men betyder det så, at man skal købe de dyreste menstruationskopper på markedet? Nej, ikke nødvendigvis, hvis du spørger os. En menstruationskop kan sagtens indfri dine behov og ønsker, selvom den befinder sig i den lave eller mellemhøje prisklasse. Når du har fundet ud af, hvilken menstruationskop der passer bedst til dig, så kan du undersøge, hvilke forhandlere der er af kopperne. En simpel prissammenligning vil sidenhen afsløre, hvor du finder kopperne til den laveste pris.
Fire ofte stillede spørgsmål om menstruation (med svar)
Menstruation er en del af den kvindelige forplantningscyklus og er derfor noget af det mest naturlige i verden. Derfor er der ingen grund til at gøre menstruation til et tabubelagt emne. De fleste (alle) kvinder vil med god grund gerne slippe for denne tilbagevendende plageånd, men der er desværre ingen anbefalelsesværdige metoder til at komme udenom dette. Af følgende grund kan man lige så godt få det bedste ud af det.
Menstruation har gennem tiden affødt rigtig mange spørgsmål. Går du også rundt med ubesvarede spørgsmål omkring menstruation, så er det ikke utænkeligt, at svaret er at finde på denne underside. Vi vil i hvert fald forsøge at besvare de mest stillede spørgsmål.
Hvilke symptomer er der på menstruation?
Antallet af menstruation symptomer – og symptomernes omfang – kan variere fra kvinde til kvinde. Mens nogle kvinder nærmest ikke er berørt af deres menstruation, så vil andre kvinder være ude af stand til at klare almindelige gøremål i x dage. De mest almindelige symptomer består af følgende:
- Humørsvingninger
- Lændesmerter
- Underlivssmerter
- Øget svedproduktion
- Træthed Kvalme
- Dårlig mave
Er man meget uheldig, så oplever man alt ovenstående. Rigtig mange kvinder nøjes dog med at opleve humørsvingninger og træthed samt milde underlivssmerter.
Hvor længe optræder ubehaget?
Blødningens varighed og dertilhørende smerter i forbindelse med menstruationen varer i langt de fleste tilfælde et sted mellem 4 og 7 dage. Smerterne vil som oftest være værst de første par dage, hvorefter de stille og roligt aftager. Googler du menstruation varighed og besøger nogle af de mange fora for kvinder, kan du få et lidt bedre indblik i, hvor længe smerterne optræder hos andre kvinder. Bemærk dog, at dette også er individuelt.
Hvorfor får jeg menstruation før tid?
Menstruation før tid – hvad gør jeg?
Der kan være forskellige forklaringer på, hvorfor din menstruation kommer før tid. Det er ikke nødvendigvis alarmerende, men det er naturligvis fornuftigt at være opmærksom og evt. opsøge læge, hvis man er bekymret.
Uregelmæssig menstruation er en meget almindelig lidelse. Det kan f.eks. skyldes hormonforstyrrelser, der kan komme af mange ting. Derudover er det værd at vide, at både din fysiske og psykiske tilstand har indflydelse på din menstruationscyklus. Er du derfor meget stresset eller har kærestesorger, så kan du komme ud for, at din menstruation enten kommer for tidligt eller bliver forsinket.
Hvornår får jeg menstruation efter fødsel?
Det findes der ikke et kort og nøjagtigt svar på. Det er igen meget individuelt. Det afhænger nemlig af en række forskellige faktorer. En vigtig faktor er amning, der netop kan være med til at udskyde menstruationen med xx uger eller måneder. Efter endt fødsel kan der gå alt fra 4 uger til 18 måneder, inden man igen får menstruation.
Det er helt naturligt at have en temmelig uregelmæssig menstruation, når man har født. Derfor er der som hovedregel ingen grund til at frygte, at der er noget alvorligt galt. Du kan evt. få scannet dit underliv hos din lokale gynækolog, hvis det er vigtigt for dig at blive bekræftet i, at alt er, som det skal være.
SE HELE UDVALGET AF MENSTRUATIONSKOPPER
OrganiCup: En prisvindende menstruationskop med mange forcer
Listen over producenter af menstruationskopper er efterhånden temmelig lang. Mindst én producent skiller sig dog ud fra mængden. OrganiCup er ikke bare endnu et brand i rækken. Her har vi snarere at gøre med en ener. OrganiCup kan i hvert fald bryste sig med at have modtaget op til flere eftertragtede priser, siden den danske virksomhed så dagens lys tilbage i 2012. I artiklen har vi fornøjelsen af at introducere dig for OrganiCup og deres anerkendte menstruationskop.
Hvad har OrganiCup gjort rigtigt?
OrganiCup er bestemt ikke kommet sovende til succes. Her har vi at gøre med en dansk virksomhed, der gennem utallige undersøgelser og udvikling har lykkedes med at fremstille den perfekte menstruationskop. Den populære kop har efterhånden erstattet bind og tamponer for rigtig mange kvinders vedkommende. Måske vil det også give mening for dig at vinke farvel til bind og tamponer til fordel for menstruationskoppen.
Måske ville det være lettere at svare på, hvad OrganiCup ikke har gjort rigtigt, da listen i så fald ville være ultrakort. Vi vælger dog at fastholde den positive indstilling og vil derfor gennemgå de mange fordele ved OrganiCup og deres menstruationskop.
Ingen lækage – Som bruger af menstruationskoppen fra OrganiCup skal du ikke bekymre dig om lækage. Producenten reklamerer med ingen lækage – ingen bekymringer i 12 timer. Du slipper for lækage, hvad enten du bruger koppen om dagen eller natten. Dette er med til at sikre tryghed.
- Fri for farlige kemikalier – Er det afgørende for dig, at dine menstruationskopper ikke indeholder farlige kemikalier, så vil kopperne fra OrganiCup med al sandsynlighed falde i din smag. Kopperne indeholder nemlig hverken latex, farvestoffer eller andre skadelige stoffer.
- Tilfredshedsgaranti – OrganiCup hyldes også for at yde tilfredshedsgaranti. Skulle du mod forventning ikke være 100 % tilfreds med den veludviklede kop, så kan du få pengene tilbage. Det kræver blot, at du reagerer inden for 90 dage.
- Høj komfort – Kopperne er også kendt for at levere ualmindelig høj komfort. Producenten har taget højde for, at rigtig mange kvinder har en travl hverdag, der typisk byder på både sport, arbejde og praktiske opgaver. OrganiCup vil kunne bruges døgnet rundt og i forbindelse med alle aktiviteter. Ergo vil din menstruation ikke sætte din hverdag på pause.
Hvilken størrelse skal jeg vælge?
OrganiCup er produktnavnet på én og samme menstruationskop. Dermed ikke sagt, at der kun findes én størrelse. Lige nu kan man vælge mellem tre forskellige størrelser. Set med økonomiske briller har det ingen betydning, om du vælger den ene eller anden variant, men når det kommer til komfort og funktionalitet, så er det alfa og omega. Sæt dig derfor grundigt ind i, hvilken størrelse der passer dig. Vi kan lige gennemgå størrelserne herunder:
- OrganiCup A – du har ikke født vaginalt
- OrganiCup B – du har født vaginalt
- OrganiCup Mini – du er teenager
OrganiCup start: Sådan kommer du godt i gang
Det første du skal gøre er at sterilisere menstruationskoppen i kogende vand. Derefter skal du folde og indsætte koppen. Det er i den forbindelse vigtigt, at du ikke giver slip på koppen, før hele koppen er inde i dig. Dernæst skal du sikre dig, at koppen sidder korrekt – vær meget opmærksom på buler og folder.
Efter xx (op til 12) timer tager du koppen ud ved forsigtigt at tage fat i stilken og rive den ud. Du kan med fordel bruge dine mavemuskler til at skubbe koppen ud. Umiddelbart efter skal du tømme og skylle koppen, inden du atter skal sætte den op.