Pejsebrænde – den “hyggelige” varmekilde

Online finder du masser af pejsebrænde, og du kan her finde netop den type brænde, du foretrækker. Der er brænde til pejs i bøg, birk, ask og blandet løvtræ. Fælles for alle typerne af pejsebrænde er, at de typisk leveres håndstablet i tårn på en engangspalle. Ofte til en god billig pris for det. Pejsebrænde er er tit vinterskovet. Træet kan være fældet for 6 måneder siden, og sådan noget brænde opbevares ofte udendørs og kan derfor være vådt af regn. Du skal derfor påregne at købe dit brænde 3 månder, så det er tørt inden det skal bruges. Størrelsen på brændet kan typisk være ca. 30 centimeter i længden med en diameter på minimum 6 centimeter.

Når du fyrer med træ, har også samfundet gavn af det. Træ er en vedvarende og miljøvenlig energikilde. Den mængde energi et træ besidder, stammer fra solen, og der dannes i træets opvækst hele tiden ny energi. Træet forbruger i dets liv Co2, og når træet brændes som pejsebrænde, danner det igen Co2. Fordelen ved at fyre med træ er, at det under afbrænding ikke frigiver mere Co2, end den mængde træet forbrugte, da det voksede op.

Skab hygge når du varmer op med brænde til pejsen

Opvarmning med pejsebrænde er enormt hyggeligt, og helt klart den bedste varmekilde, hvis man elsker duften og lyden af brændende træ. Den buldrende lyd og den dejlige duft giver en helt unik og hyggelig stemning. Fyring med pejsebrænde er altså en både hyggelig og billig måde at få opvarmet sit hus. Med godt pejsebrænde kan du hygge dig på den miljøbevidste måde – dét er god varmeøkonomi.

En gylden regel er, at pejsebrænde skal være savet, kløvet og sat til tørre senest 1. april, for at brændet er klar til den kommende sæson. Essensen er, at dit pejsebrænde skal have mulighed for at få en tilstrækkelig lav fugtighed. Hvis du gerne vil nedbringe udslippet af sundhedsskadelige partikler, er det vigtigt at følge nogle få basale råd. Det er for det for det første vigtigt, at du fyrer med rent og tørt træ. Hvis dit brænde er vådt, malet eller andet, vil forbrændingen være ringere, og der vil forekomme store mængder røg. Sørg desuden for, at der er rigeligt luft, da for lidt luft giver mange sundhedsskadelige partikler i røgen.

Der tilbydes online billig brændsel fragtfrit leveret i hele Danmark, eksklusiv ikke-brofaste øer. Vi har bl.a. kunder i Århus, Ålborg, Frederikshavn, Vejle, Kolding, Tønder, Haderslev, Fredericia, Odense, Nyborg, Middelfart, Assens, Kerteminde, Svenborg, Slagelse, Roskilde, København, Farum og mange andre byer på Jylland, Fyn og Sjælland.

Måske synes du også om.....